Wortel is wel lekker maar ook goed voor je huid en haar

Heeft je moeder je gezegd om je wortels te eten omdat ze goed waren voor je gezichtsvermogen? Als ze dat wel deed, had ze gelijk, want wortels zijn een goede bron van vitamine A, wat belangrijk is voor de gezondheid van het oog. Meer recent onderzoek heeft wortels ook geïdentificeerd als beschermend tegen hart- en vaatziekten.

In de huidverzorging zijn we echter niet zo enthousiast over de wortel zelf, maar over het zaadje! Net als andere zaadoliën heeft wortelzaadolie verschillende voordelen voor de huid, waaronder het vermogen om de droge en rijpe huid te verjongen.

Goed voor de ogen … en goed voor de huid!

een beetje over het ingrediënt zelf

Wortelzaadolie is het etherische olie-extract uit het zaad van de wortelplant ( Daucus carota ). Ook bekend als “Queen Anne’s Lace , ” deze plant is een jaarlijks of tweejaarlijks kruid met harige bladeren en paraplu-vormige witte kanten bloemen met paarse centra. We zijn hier misschien het meest gewend aan de oranje wortel in de VS, maar er zijn ook andere soorten, die paarse, gele, witte en rode wortels produceren. In feite waren het deze andere variëteiten die oorspronkelijk werden geteeld in Centraal-Azië en het Midden-Oosten.

interne gezondheidsvoordelen van wortelen

Wetenschappelijke onderzoekers zijn al jarenlang geïnteresseerd in wortelen vanwege hun carotenoïde gehalte. Beta-caroteen is een krachtige antioxidant en een kopje wortelen levert meer dan 400 procent van uw dagelijkse waarde op. Wortelen zijn ook goede bronnen van vitamine K, vezels en vitamine C.

In een 10-jarige studie uit Nederland hadden deelnemers die minstens 25 gram wortels per dag aten (minder dan een kwart kopje) een significant lager risico op hart- en vaatziekten, met een groter risico voor degenen die meer aten. (In de studie werd niet aangegeven of de voordelen hetzelfde zouden zijn als bij de inname van wortelsap, maar het is waarschijnlijk dat ze dat zouden doen zolang het sap uit rauwe wortels was gemaakt.)

Gezien de vezelrijke inhoud van wortels, die ook de dikke darm ten goede zou komen, kunnen we spoedig horen dat deze groente een belangrijke voedingssupplement is voor het beschermen van de gezondheid van de dikke darm.

carrot seed oil’s voordelen voor de huid

Omdat wortelzaadolie rijk is aan antioxidanten, is het een natuurlijk middel tegen elke huidveroudering. Deze componenten kunnen uw huid beschermen tegen omgevingsstressoren.

Wat echter magisch is aan wortelzaadolie, is het vermogen om het uiterlijk van je huid te verjongen. Wetenschappers denken dat dit iets te maken heeft met de ‘carotol’, een primaire component in wortelzaadolie. De olie bevat ook vochtinbrengende vitamine E en beschermende vitamine C, die samenwerken om de huid nieuw leven in te blazen. Wortelzaadolie heeft zelfs de reputatie om te helpen met een gevoelige huid.

Het is ook dit vermogen dat wortelzaadolie ook een geweldig anti-verouderingsbestanddeel maakt. Het kan helpen om je look steviger en strakker te maken.

Als je een droge of vette huid hebt, hoef je je geen zorgen te maken – zoals veel natuurlijke oliën, heeft wortelzaadolie het vermogen om beide in balans te brengen! Het geeft de huid net genoeg vocht zonder de poriën te verstoppen, waardoor het perfect is voor alle huidtypes.

In feite moet iedereen met een doffe, futloze huid absoluut wortelzaadolie in hun huidverzorgingsproducten zoeken. De mogelijkheden om te verjongen en te beschermen, zorgen ervoor dat je er in een mum van tijd levendiger uitziet.

Carrot and Coconut Oil Face Mask

ingrediënten

  • 1 wortel, gewassen met verwijderde bovenkant
  • water
  • 1 eetlepel biologische kokosolie

Instructions

  1. Hak de wortel in ongeveer 5 brokken
  2. Breng ongeveer 1 “water aan de kook in een sauspan, voeg wortels toe, zet het vuur laag, dek af en stoom gedurende 8-10 minuten
  3. Tap het water af en voeg wortels toe aan de keukenmachine of blender. Voeg kokosolie toe en mix tot een gladde massa, zoals een puree
  4. Pas wortel en kokosolie gezichtsmasker toe om gezicht schoon te maken, vermijdend de ogen en de mond. Laat ongeveer 15-20 minuten inwerken
  5. Stel je voor dat je een personage bent op de Simpsons terwijl je wacht. Het zal het wachten aangenamer maken
  6. Reinig het gezicht met warm water en veeg de resterende restjes voorzichtig af met een washandje.
  7. Als je een vochtinbrengende crème nodig hebt, breng dan een beetje kokosolie of olijfolie aan.

Geef een reactie

Vaste lage verzendkosten 3.95€ in Nederland Sluiten

X