Wat maakt handgemaakte creme beter?

Soms word je gek hoeveel cremes in de winkels zijn. Cremes voor verschillende huidtypes of cremes met een ingrediënten die niet bekkend zijn of cremes oliën die we nooit van gehoord hebben.
Kiezen de juiste verzorging is erg lastig. In de winkel meeste verkopers zijn drogist assistente en deze opleiding gaat vooral over de medicijnen zonder recept en niet over de huidverzorging.
Ik ben vaak in de winkel vroeger ar veel misleid en producten gekocht die eigenlijk veroorzaakten alleen allergieën of andere complicatie op mijn huid.
Omdat ik de cremes zelf maak weet ik hoe het allemaal in elkaar zit om een mooi creme in een potje zetten. Ik weet ook wat voor ingrediënten zijn te koop om een creme in elkaar zetten.

Ik wil eerst met de basis oliën beginnen: basis olie is de olie de in de creme zit om de product voedend te maken (of minder vettig, hangt wat de doel van de creme is). In de natuur hebben we verschillende olien die verschillende eigenschappen hebben, vettig of minder vettig, bijvoorbeeld: avocado, olijf of pomegrande olie zijn echt geschikt voor droge en verouderde huid omdat ze erg vettig zijn. Amandel, druivenpit of kersenpit olie zijn luchtig en prettige olien voor vettige en jonge huidtypes.
Ik gebruik natuurlijke olien maar heel vaak door de massa bedrijven gebruiken minerale olie. Minerale olie is de olie die uit de aarde komt en word gebruikt in de technische industrie als een smeerbaar middel. Ik ben zeker dat je deze olie niet op je huid wil gebruiken of vooral op de huid van je kind (bekkende namen gebruiken juist deze olie)

Naast de olie komt de vocht (water, aqua). Ik gebruik wel gedistilleerde water, rozen water of neroli water (sinaasappel bloem water). Meeste bedrijven gebruiken ook de gedistilleerde water (hopelijk)

Naast water en olie komt de belangrijkste ingrediënt: de emulgator. Emulgator brengt water en olie in een creme. Op de markt zijn heleboel emulgators die een verschillende functies hebben. Sommige emulgators zijn geschikt voor vette huid andere voor droge huidtypes. Emulgator kiezen is essentieel voor de creme structuur.
Omdat emulgators op een natuurlijk basis zijn, worden soms moeilijk gesmeerd of laten ze achter beetje wittigheid tot de creme in de huid trekt. JUIST DIT MAAKT NATUURLIJKE PRODUCT ECHT NATUURLIJK EN EERLIJK.
Cremes uit de winkel hebben andere textuur en ze voelen als zijde op je huid. Nou her komt de truk, meeste bedrijven gebruiken silicone en andere vul middelen om de creme prettig n gebruik te maken. Alle silicone en vul  middelen vullen de creme in maar geven geen verbetering aan de huid (alleen aan de structuur van de product). Omdat zo veel vul middelen in de creme zijn blijven de actieve (de meest belangrijke stoffen) invoelbaar met minimale werking op de huid. Hier komt de vraag: Wat wil ik: goed smeerbare creme zonder doeltreffende werking op mijn huid of een creme die echt werkt?

Soms zijn mijn cremes wel wittig of de textuur is anders dan de zijdezachte cremes uit de winkel. Dan moet je jezelf de vraag stellen die ik al boven op gesteld heb. Ik zal niet willen silicone op mijn huid smeren die gewoon op de huid blijft en glijdt en laat vettig gevoel achter. Vul middelen kunnen ook veel irritaties veroorzaken op de huid.

Wanneer de creme afkoelt (want je moet eerst de oliën/boters, water en emulgator smelten en dan mengen) komt de volgende stap, actieve ingrediënten en extracten toevoegen. Hier is de volgende truk. Om een actieve ingrediënt doeltreffend te zijn en zijn wonderen op de huid doen moet bepaalde percentage gebruikt van worden. Meestal de ingrediënten moet van 3 tot 5% gebruik worden in de product om “actieve” te zijn. Dat doe ik zeker want voor mij belangrijk is de creme doeltreffend en effectief zijn. Wat de doel van een fabriek is … vraag ik mij af, omzet? Fabrieken willen een creme verkocht worden en mensen goed gevoel op de huid krijgen, of dat de creme lekker ruikt.
Ik gebruik etherische oliën en ze zijn voor mij erg lekker maar net voor iedereen. Een heerlijke geur te hebben moet je naar de andere soort geur overgaan, de chemische geur. Dat gebruik ik niet in mijn gezicht producten. Ik hoef geen allergische reactief op de huid veroorzaken.

Een actieve stof is duur, dat weet ik zeker. Fabrieken gebruiken weinig van de actieve stof omdat de vul middel stuk goedkoper is. Hou dat in gedachten!
Een reclame kost erg veel. Daar stop ik mijn geld niet in, maar in een actieve stoffer die op je huid werkt en verbetert.

Ik stop hier en k laat jullie nadenken en bedenken waarom een fabriek verkoopt en waarom ik probeer dit te veranderen.
Eerlijk gezegd, ik ben al 3 jaar actief  met natuurlijk huidverzorging maken en ik verdien nog minder dan ik uitgeef aan ingrediënten. k vind het jammer maar ik geef mij nog niet op. Ik geloof in de mens

Gua Sha – de natuurlijke massage voor een jonge huid

Gua Sha - de natuurlijke massage voor een jonge huid

Gua Sha – de natuurlijke massage voor een jonge huid

Peptiden zijn de beste active ingredienten voor een strakke huid

Peptiden zijn de beste active ingredienten voor een strakke huid

Peptiden zijn de beste active ingredienten voor een strakke huid


Geef een reactie

Vaste lage verzendkosten 3.95€ in Nederland Sluiten

X