De reden waarom minerale make-up

Vóór de industriële revolutie bestonden alle producten voor voeding, schoonheid en persoonlijke verzorging uit natuurlijke ingrediënten die door de natuur werden geleverd. Sinds de chemische industriële revolutie van de jaren 40 en 50 zijn we overspoeld met chemicaliën die het normale functioneren van het endocriene (hormoon) systeem verstoren. Tegenwoordig vinden we in onze moderne wereld hormonen in ons vlees, insecticiden op onze groenten en fruit, schadelijke chemicaliën in onze lotions en shampoos, additieven in onze sauzen en pakketvoeding.

Make-up is geen uitzondering, de grote cosmeticabedrijven behoren tot de ergste overtreders en u zult veel mogelijk giftige chemicaliën en conserveermiddelen vinden in geëtiketteerde make-up. Commercieel geproduceerde stichtingen bevatten vaak veel ongewenste ingrediënten waarvan bekend is dat ze carcinogeen, irriterend en comedogeen zijn (de poriën van de huid verstoppen). Foundation is een ‘leave on’ cosmetisch product dat de hele dag en een deel van de avond in contact is met uw huid. Je huid absorbeert meer dan 50% van wat erop wordt gezet, dus het is belangrijk om de ingrediënten te begrijpen.

Hier zijn slechts een paar van de schadelijke ingrediënten die vaak worden aangetroffen in reguliere foundations:

Talk: ook bekend als waterhoudend magnesiumsilicaat, talk wordt gebruikt als een goedkope vulstof en om vocht te absorberen.

Waarom is het slecht? Studies door het National Toxicology Panel toonden aan dat talk van cosmetische kwaliteit toxisch en carcinogeen kan zijn.

Minerale olie: wordt vaak gebruikt in stichtingen om een ​​glad, zijdezacht gevoel te geven. Minerale olie is een mengsel van alifatische, naftaleen en aromatische vloeibare koolwaterstoffen afgeleid van aardolie (ruwe olie).

Waarom is het slecht? Minerale olie dicht de huid af als een plasticfolie, waardoor het natuurlijke vermogen van de huid om te ademen en vocht te absorberen wordt verstoord. Dit kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid en vele andere huidaandoeningen. Er zijn ook sterke aanwijzingen dat minerale olie het menselijk immuunsysteem aantast en een giftig en allergeen is voor de luchtwegen.

Conserveermiddelen: let op DMDM-hydantoïne, diazolidinylureum, imidazolidinylureum, methenamine, quarternium-15 en natriumhydroxymethylglycinaat.

Waarom zijn ze slecht? Al deze conserveringsmiddelen geven langzaam en continu kleine hoeveelheden formaldehyde af. Formaldehyde is geclassificeerd als een bekend carcinogeen voor de mens. Let ook op Thimerosol, een kwikhoudend conserveermiddel. Een hoog kwikniveau kan allergische reacties, huidirritatie en schadelijke effecten op het menselijke zenuwstelsel veroorzaken. Studies hebben ook aangetoond dat het het reproductiesysteem kan beïnvloeden.

Dioxine: u zult het woord dioxine niet zien op een lijst met ingrediënten, maar het wordt vaak aangetroffen in antibacteriële ingrediënten en emulgatoren.

Waarom is het slecht? Dioxine veroorzaakt kanker, onderdrukking van het immuunsysteem, stoornissen van het zenuwstelsel, hart- en nierziekten, leverschade, miskramen en misvorming van de geboorte.

Bismut Oxychloride: wordt gebruikt om te helpen bij adhesie en om een ​​lichte parelmoerachtige afwerking toe te voegen.

Waarom is het slecht? Bismuth Oxychloride is geen toxisch ingrediënt, maar veroorzaakt vaak irritatie, jeuk, huiduitslag en ontsteking. Zeer slecht voor patiënten met acne en rosacea.

Synthetische geuren:

Waarom zijn ze slecht? Synthetische geuren kunnen maar liefst 200 chemische ingrediënten bevatten. Op je label staat eenvoudigweg “geur”, dus je kunt niet weten welke chemicaliën zijn gebruikt. Problemen veroorzaakt door chemicaliën die worden gebruikt in synthetische geuren omvatten hoofdpijn, huiduitslag, hyperpigmentatie en huidirritatie.

Aluminium Zetmeel Octenylsuccinaat: Gebruikt in de foundation om te voorkomen dat het op de huid kleeft, om een ​​vettige glans te verminderen of om de SPF-factor te verbeteren.

Waarom is het slecht? Aluminium Zetmeel Octenylsuccinaat is een aluminiumzout dat giftig kan zijn voor het zenuwstelsel.

Propyleenglycol: een petroleumderivaat dat in foundations wordt gebruikt om een ​​consistente textuur te behouden en ook als een vochtinbrengende crème, huidverzorgingsmiddel.

Waarom is het slecht? Propyleenglycol is geclassificeerd als irriterend en studies hebben bezorgdheid getoond met betrekking tot kanker, ontwikkelings- en reproductietoxiciteit, allergieën en immunotoxiciteit. Het kan ook de penetratie van andere ingrediënten, chemicaliën en toxines in de dermis versterken als een absorptie-versterker.

Isopropyl Myristate: een synthetische olie die wordt gebruikt in foundations als een verzachtend en verdikkingsmiddel.

Waarom is het slecht? Isopropyl Myristate wordt gemakkelijk diep door de huid opgenomen, het is zo diep doordringend dat het ook een ingrediënt is dat wordt gebruikt in multifunctionele roestverwijderaar. Het is een vetachtige stof die de huid kan irriteren, allergische contactdermatitis en mee-eters kan veroorzaken.

Parabens: wordt vaak gebruikt in foundations als conserveringsmiddelen. Pas op voor methylparaben, propylparaben, isoparaben, ethylparabenen, butylparabenen of E216.

Waarom zijn ze slecht? Parabenen zijn chemische conserveermiddelen die zijn geïdentificeerd als oestrogeen en storend voor de normale hormoonfunctie. Recente studies hebben de aanwezigheid van parabenen in 99% van de borstkankerweefsels aangetoond.

Mijn minerale make-up heeft alle volgende voordelen:

Gezonder voor je huid
Niet-comedogeen (verstopt de poriën niet)
Antibacterieel, ontstekingsremmend en antimicrobieel
Ingrediënten aanbevolen door dermatologen
Waterbestendig voor lange tijd
Geschikt voor alle huidtypen
Meer dan geschikt voor mensen die vatbaar zijn voor acne en rosacea

WAT GEBRUIK IK IN MIJN MINERAL MAKE-UP:

Sericite zijdenmica
Sericite zijdenmica die bij gebruik in gezichtspoeders een zachte gloed geeft en de huid een ‘dewy’ uiterlijk geeft. Zijn lichtreflecterende eigenschappen verminderen het uiterlijk van poriën en expressielijnen waardoor een jeugdiger uiterlijk wordt verkregen. Het is een meer doorschijnende poeder dan onze gewone sericite en heeft een lagere dekking.
In cosmetica wordt Mica gebruikt in een breed scala aan toepassingen en is een van de ingrediënten die in grotere verhoudingen kunnen worden gebruikt in formuleringen voor minerale make-up.

Titaniumdioxide die perfect is voor gebruik in cosmetica op basis van olie / was.
Het heeft een meer compacte structuur dan het in water dispergeerbare materiaal en dit verschaft een hogere brekingsindex, waardoor meer witheid en grotere opaciteit wordt verkregen wanneer het in een bepaald medium wordt gedispergeerd.
Naast dat het gebruikt wordt om cosmetica / producten voor persoonlijke verzorging dikker te maken en witheid te geven, is titaniumdioxide ook een veelgebruikt ingrediënt dat wordt gebruikt in zonnebrandproducten omdat het licht absorbeert, reflecteert en verstrooit, inclusief ultraviolette straling.
EU-verordening: Dit zeer zuivere titaniumdioxide voldoet aan de Europese E171-vereisten voor zware metalen voor gebruik in cosmetische, voedings- en farmaceutische toepassingen.

Dit is onze nieuwe Satin Silk Mica, een halftransparante synthetische mica die veel meer transparantie biedt dan sericite mica of zijdemica. Dit maakt het de perfecte keuze voor het maken van foundations, blushers, highlighters en bronzers die een fluweelzachte oppervlaktegladheid, uitstekende slip en een zijdeachtig, meer open dewy-uiterlijk verlenen. Als u echter een hogere dekking wilt creëren met een matte afwerking, dan is onze sericite mica een betere keuze.

Satin Silk Mica heeft een hogere samendrukbaarheid en superieure bindprestaties in vergelijking met sericite, waardoor het perfect is voor gebruik in geperste gekleurde cosmetica zoals oogschaduw. Betere kleurintensiteit kan ook worden bereikt vanwege het feit dat het een zeer doorschijnend poeder is.
Gebruikt als uitpuilend en samensmeltende ingrediënt, heeft het een veel betere prestatie dan welke stearaat dan ook. Het geeft uw producten ook een veel langere houdbaarheid.
Satijnzijde Mica is ‘natuur identiek’ aan mica die van de grond wordt gewonnen. Het heeft dezelfde moleculaire structuur en aangezien er geen chemicaliën worden gebruikt of toegevoegd tijdens het productieproces, kan het worden beschouwd als net zo natuurlijk als mica uit de grond gewonnen.
Daarom moet in dit geval de term ‘synthetisch’ niet worden opgevat als ‘onnatuurlijk’
Alleen ruwe grondstoffen met een zeer hoge zuiverheid worden geselecteerd om te worden gebruikt voor het productieproces en dit resulteert in een mica met een zeer hoog zuiverheidsniveau en is vrijwel vrij van zware metalen.

100% puur natuurlijk zijdepoeder gemaakt van de cocons van moerbeivaden-zijderupsen. Het poeder h is niet onderworpen aan bestraling of koolstofbehandelingen.
Ideaal voor gebruik in losse poedercosmetica, vloeibare cosmetica, haarproducten, zeep, crèmes en lotions.
In olie oplosbaar, onoplosbaar in water. Aanbevolen gebruikssnelheid 5% -25% qua gewicht.
Zijde wordt al duizenden jaren in het oosten gebruikt voor huid- en lichaamsverzorging. In de oude Chinese geneeskunde werd zeer zacht zijde gebruikt om te helpen bij de genezing van wonden en voor de verzorging van de gevoelige huid, in India in de Ayurvedische geneeskunde werd Silk Powder gebruikt voor massage.
Tegenwoordig is het in cosmetica een zeer geliefd natuurlijk poeder en niet zonder goede reden. Zijpoeder van goede kwaliteit bevat 18 aminozuren, die de bouwstenen van eiwitten zijn en essentieel zijn voor zowel onze huid als onze gezondheid. Door zijn unieke eigenschappen is het niet alleen een uitstekende moisturizer voor de droge huid, maar het absorbeert ook overtollige olie wanneer het op een vette huid wordt aangebracht. Voor degenen die gevoelig zijn voor acne is Silk Powder een wonder omdat het zowel antibacteriële als ontstekingsremmende eigenschappen bevat, die enorm helpen bij het in balans brengen van de pH-niveaus van de huid. Het is een natuurlijk zonnescherm en nuttig bij het weerkaatsen van UV-stralen en heeft het vermogen om oude of beschadigde cellen te vernieuwen, waardoor de tekenen van veroudering worden verminderd en het kan ook helpen bij het verminderen van onregelmatige pigmentatie. Zoals met de meeste natuurlijke producten,
Als dat allemaal niet genoeg is, is het een prachtige toevoeging aan elke geformuleerde losse poeder minerale basis voor die extra vleugje luxe omdat het super zijdeachtig is. Het maakt ook een ongelooflijke primer – strooi het een beetje over een cosmetische spons (en je hebt niet veel nodig) en masseer in de vers gereinigde huid voordat je je minerale foundation aanbrengt. Het geeft je foundation niet alleen extra hechting, het voegt ook extra voeding toe en maakt na aanbrengen van je foundation Silk Powder een geweldige sluier. Merk op hoe het je huid een zacht focuseffect geeft, dit komt door zijn lichtverstrooiende eigenschappen. Het is in staat om zoveel te doen!

Zinkoxide is namelijk een multifunctioneel ingrediënt dat afkomstig is van het Zink mineraal. Zinkoxide gedraagt zich als een fysieke barrière op de bovenkant van je huid, net alsof je een T-shirt aanhebt. Naïf maakt gebruik van zinkoxide omdat het natuurlijk en mild is. Het irriteert niet en veroorzaakt zelden allergische reacties. Het beschikt dus over de juiste eigenschappen om jouw huid en die van je kleine gezond te houden!
Zinkoxide wordt niet opgenomen door de huid en is daarom goed te herkennen aan de lichte witte waas die het achterlaat op je huid. Dit is dan ook het enige nadeel, maar je weet dan wel dat je goed gesmeerd hebt. Zinkoxide helpt zowel de UV-A als de UV-B straling te blokkeren, hierdoor wordt zinkoxide veel gebruikt als ingrediënt in cosmetica en- verzorgingsproducten. Je kunt hierbij denken aan make-up en/of zonnebrandcrème.
Zinkoxide heeft ook een genezende werking voor de huid. Vanaf het moment dat je het op de beschadigde huid aanbrengt voedt het de huid met extra zink. Het genezende en verkoelende effect is de perfecte combinatie om luieruitslag te behandelen én te voorkomen. En wat helemaal fijn is, je kunt zinkoxide net zoveel en zo vaak op je eigen huid of die van je kleine smeren als je maar wilt.

Kies je blush: