Waarom Argan olie

IN ESSENTIE

    • In zijn geboortestreek in Marokko wordt de Argan Tree de ‘Tree of Life’ genoemd, omdat de lokale bevolking de olie van het fruit gebruikt om kwalen te genezen en zichzelf te verfraaien.
    • Argan Oil heeft de welverdiende bijnaam “Liquid Gold” verdiend.
    • Hoewel Arganolie oorspronkelijk werd gebruikt in de traditionele Berber-volksgeneeskunde om huidaandoeningen en reuma te behandelen, is het onlangs ontdekt dat het een ideaal cosmetisch ingrediënt is voor hydratatie en verfraaiing.
    • Argan Carrier Oil verbetert het uiterlijk en de textuur van huid en haar, hydrateert, conditioneert en verzacht ze gemakkelijk zonder een vettig residu achter te laten.
    • Argan Carrier Oil kalmeert de ontstoken en geïrriteerde huid, terwijl het uiterlijk van littekens vermindert en de natuurlijke vocht- en olieproductie van de huid in evenwicht wordt gehouden

VOORDELEN VAN ARGAN-OLIE

De belangrijkste chemische bestanddelen van Argan Carrier Oil zijn: Oleic, Linoleic, Palmitic, Stearic, en Linolenic acids.

 

OLEIC ACID staat bekend om:

  • Handhaaf de zachtheid, soepelheid en uitstraling van huid en haar
  • Stimuleer de groei van dikker, langer en sterker haar
  • Verminder het uiterlijk van veroudering, zoals voortijdige rimpels en fijne lijntjes
  • Elimineer roos en ondersteun daardoor haargroei
  • Verhoog de immuniteit
  • Bewijs antioxidante eigenschappen
  • Voorkom gewrichtsontsteking, stijfheid en pijn

LINOLEENZUUR staat bekend om:

  • Bevochtig haar en bevorder de groei
  • Vergemakkelijking van wondgenezing
  • Wees een effectieve emulgator in de formulering van zepen en sneldrogende oliën
  • Ontstekingsremmende eigenschappen vertonen
  • Verzacht de acne en vermindert de kans op toekomstige uitbraken
  • Bevorder vochtretentie in huid en haar
  • Zorg ervoor dat oliën dunner in consistentie aanvoelen en is dus gunstig voor gebruik op voor acne gevoelige huid

PALMITIC ACID is bekend om:

  • Heb verzachtende eigenschappen
  • Verzacht het haar zonder een vettig of kleverig residu achter te laten
  • Wees de meest voorkomende verzadigde vetzuren

STEARIC ACID staat bekend om:

  • Zijn reinigende eigenschappen die vuil, zweet en overtollig talg van het haar en de huid verwijderen
  • Wees een ideaal emulgeermiddel dat water en olie bindt
  • Help producten krachtig blijven als ze gedurende lange tijd worden bewaard
  • Voorwaarde en bescherm het haar tegen schade zonder afnemende glans of het zwaar aanvoelend te maken
  • Hebben uitzonderlijke reinigende eigenschappen
  • Huid verzachten

LINOLENIC ACID staat bekend om:

  • Verminder ontsteking
  • Beheersing van de bloedstolling op de huid
  • Verzacht de gewrichtspijn en verlicht de stijfheid om de flexibiliteit te verbeteren
  • Wees een essentieel Omega-3 vetzuur

Cosmetisch gebruikt, verbetert Argan Carrier Oil het uiterlijk en de textuur van huid en haar met zijn rijke vetzuur- en antioxidantgehalte, gemakkelijk hydraterende, conditionerende en verzachtende zowel zonder een vettig residu achter te laten. Wanneer Arganolie op de huid wordt aangebracht, ziet het er steviger, gladder en zachter uit door de elasticiteit te vergroten en rimpels minder zichtbaar te maken. Op huid die gevoelig is voor acne kalmeert Arganolie ontstekingen en irritatie, terwijl het de verschijning van littekens vermindert en de natuurlijke vocht- en olieproductie van de huid in balans houdt. Argan Carrier Oil is effectief voor het verminderen van vlekken zoals striae, omdat het de groei van nieuwe huid bevordert en tegelijkertijd de souplesse verhoogt. Wanneer het wordt toegepast op haar, reguleert Argan Carrier Oil kroezen, voegt het glans toe en maakt het het beheer en styling van haar gemakkelijker, waardoor de aantrekkelijkheid van het haar wordt vergroot.

Medicamenteus gebruikt, biedt Argan Carrier Oil een verzachtende verlichting voor de beschadigde huid, evenals aandoeningen waardoor de huid zich uitgedroogd, jeukende, geïrriteerd en rauw voelt. Toegepast op de huid die leerachtig en pijnlijk is geworden door overmatige blootstelling aan de zon, kalmeert Argan Carrier Oil plekken die pijnlijk aanvoelen, vervaagt zonnevlekken en vergemakkelijkt de regeneratie van de huid die gezonder is. Met antimicrobiële eigenschappen en voedingsstoffen die de huid niet verder verergeren, kan Argan Oil de huid genezen die gebarsten, pijnlijk, geïnfecteerd, met littekens bedekt, onzuiver en zelfs verbrand is. Door de pH- en melaninegehalte van de huid in balans te houden, beschermt het tegen de UV-straling van de zon en mogelijke schade aan de huid en het haar.

 

Zoals geïllustreerd is bekend dat Argan Carrier Oil veel therapeutische eigenschappen heeft. Het volgende belicht de vele voordelen en het soort activiteit dat wordt verondersteld te laten zien:

    • COSMETIC: Antioxidant, Regulating, Tonic, Detoxicant, Anti-fungal
    • GENEESMIDDEL: Antimicrobieel, ontstekingsremmend, analgetisch, stimulerend, regulerend, tonisch, ontgiftigend, schimmelwerend

HOE WORDT ARGANOLIE GEËXTRAHEERD?

De Argan-vrucht is klein en heeft een ronde, ovale of conische vorm. Het rijpt en valt uit de boom in de nazomer; het wordt nooit van de bomen geplukt. De buitenste laag is een dikke schil, die de vlezige pulp beschermt die een noot omsluit met een harde schaal. Deze noot bevat 25% van het gewicht van het fruit en kan maximaal drie pitten bevatten die rijk zijn aan olie. Afhankelijk van de extractiemethode, leveren de korrels 30% tot 50% van de olie op. Om 1 kg olie te produceren, zijn 30 kg Argan-noten vereist.

In het verleden werd Arganolie gewonnen wanneer geiten de boom zouden beklimmen en de vrucht opeten, waarna de ingeslikte fruitschillen hun spijsverteringskanalen zouden passeren en de schone kern zou worden verzameld uit de uitwerpselen van de geiten. Deze methode verminderde de hoeveelheid inspanning die nodig is voor extractie. Tegenwoordig omvat het productieproces moderne technologie die gestroomlijnd en dus hygiënischer is vanaf de beginfasen van de fruitverzameling; Arganolie-coöperaties blijven echter functioneren langs de inheemse kust van de bomen en de vrouwen daar malen het fruit met de hand om de olie te produceren voor hun cosmetische en culinaire doeleinden ( * draag oliën van de nieuwe Directions Aromatics mogen nooit worden ingenomen).De harde moer moet ook met de hand worden gebroken met behulp van stenen als gereedschap om het “vloeibare goud” in de schelpen te beschermen.

De eerste stap in het olie-extractieproces is om het verzamelde fruit in de open lucht te drogen. Eenmaal gedroogd, wordt de vlezige pulp met de hand verwijderd, hoewel sommige producenten ervoor kiezen de pulp mechanisch te verwijderen zonder eerst de vruchten te drogen. Vervolgens wordt de Argan-noot gekraakt om de korrels te verkrijgen. Dit veeleisende en tijdrovende proces moet met de hand worden uitgevoerd met stenen, omdat de pogingen om het te mechaniseren niet succesvol zijn geweest. De kernels zijn geslepen en kunnen zowel in aardewerk als voor cosmetische exfolianten worden gebruikt. De korrels zelf worden ook mechanisch gemalen en vervolgens koud geperst, wat resulteert in een bruine puree die pure, ongeraffineerde Arganolie uitstraalt. Deze ongefilterde Arganolie wordt overgebracht naar vaten en ongeveer twee weken achtergelaten, gedurende welke tijd de gesuspendeerde vaste stoffen in de olie op de bodem bezinken.

TOEPASSINGEN VAN ARGAN-OLIE

Het gebruik van Argan Carrier Oil is overvloedig, variërend van medicinaal tot cosmetisch. De vele vormen ervan omvatten oliën, gels, lotions, zepen, shampoos, sprays en kaarsen maken.

Topisch gebruikt, Argan Carrier Oil werkt als een snel absorberende, niet-vettige moisturizer die kan worden gebruikt als een nachtelijk serum om acne te kalmeren, de olieproductie van de huid in balans te brengen en het uiterlijk van striae, rimpels en littekens te verminderen. Nadat het gezicht is gereinigd met een natuurlijke reiniger, kan Argan Carrier Oil op het gezicht en de hals worden aangebracht met zachte, cirkelvormige bewegingen. Toegepast over het hele lichaam, vooral op gebieden die zijn getroffen door pijn en stijfheid, Argan Oil zal verlichting geven terwijl het verzacht, hydrateert, de huid steviger maakt en de elasticiteit vergroot. Op voeten, handen en nagels hydrateert Arganolie en beschadigt het haar en de huid die barst en scheurt, terwijl toekomstige droogheid wordt voorkomen.

In het haar kan Argan Carrier Oil worden gebruikt als een leave-in conditioner of als een haarmasker om schade zoals gespleten haarpunten en uitdroging te herstellen. Om het haar glad te maken en de hanteerbaarheid te verbeteren, strijkt u de olie eenvoudig op het haar om de haarschacht van wortel tot punt te bedekken. Het in de hoofdhuid masseren met de vingertoppen stimuleert de bloedsomloop en stimuleert de haargroei. Deze hydraterende conditioner verzacht het haar, vergroot de glans, maakt kroezen glad en voedt het om het gezonder, sterker en rijker van kleur te laten lijken. Deze behandeling kan de hoofdhuid en roos kalmeren en verminderen, terwijl het de haargroei bevordert en de lengte, dikte en textuur verbetert.

PRODUCTEN MET ARGAN OLIE: