Shea butter – a womans gold

Sheaboter wordt in veel cosmetische producten in Europa aangetroffen omdat het geweldige huidverzorgings eigenschappen heeft. De meeste Shea-boter wordt nog steeds met de hand geproduceerd in Afrika. Daar is het meer dan een huidverzorgingsproduct.
Er zijn maar weinig producten die beter zijn voor de huid dan sheaboter. Het is bekend. Maar weinigen kennen de oorsprong van dit krachtige huidverzorgingsproduct. Karitéboter wordt met de hand uit de vrucht van de aasboom gehaald.

Deze boom groeit in tropisch Afrika van Senegal tot Oeganda, daarom is dit gebied ook bekend als Shea-Belt, een shea-belt. Daar halen de vrouwen het zaad van de vruchten van de boom uit de zaden van de sheaboter. De bomen zelf zijn nog steeds wild. Typisch, de olie, ook wel “Women’s Gold” genoemd, wordt handmatig geproduceerd op de traditionele manier door Ladies Shea. Dit is zeer arbeidsintensief.
Hoe wordt sheaboter geproduceerd?
Tot het verschijnen van zaadolie, is het pad lang. Eerst wordt de vrucht van de boom handmatig geoogst en ze staan ​​te drogen. Als ze eenmaal zijn opgewarmd, drogen ze weer in de zon, verwijderen dan de schelpen en verpletteren de noten.
Nu begint de eigenlijke olieproductie. De noten worden opnieuw gedroogd. Vervolgens worden ze in brand gestoken, afhankelijk van de tijd van het roosteren en uiteindelijk de kleur van de boter. Van wit tot geel of zwart, alles is mogelijk.
Opnieuw worden de zaden gemalen en dan wordt alles gemengd met water. De resulterende massa wordt met de hand gekneed en vervolgens met de hand gedrukt.
De aldus verkregen olie-emulsie wordt gekookt om het resterende water te verdampen. Dan wordt de hete olie nog steeds gefilterd met katoenen stoffen. Eenmaal afgekoeld is het klaar, omdat de olie nog steeds grotendeels wordt geraffineerd voor de export. Er blijft een witte geurloze olie achter.
Effecten van Sheaboterolie
In de Shea Belt zijn de positieve eigenschappen van de karwijfruit al duizenden jaren bekend. Therapeutische eigenschappen van sheaboter omvatten:
het laat een vermoeide, geïrriteerde, rode huid achter het kalmeert het maakt de huid glad het heeft zeer effectieve hydraterende eigenschappen Maar in Afrika wordt olie niet alleen gebruikt voor huidverzorging. De boom en zijn producten begeleiden Afrikanen van geboorte tot de dood. Alle delen van de boom – bladeren, fruit, hars, schors … – worden gebruikt. Met de olie die wordt gekookt, is de hars een natuurlijke lijm en populair als een gom, en de overblijfselen van zijn productie worden gerepareerd door hun hutten en scheuren in de muren. Bovendien wordt sheaboter gebruikt in de traditionele Afrikaanse geneeskunde. Het is een universele plant, die tegenwoordig vaak het levensonderhoud is van de mensen in Afrika.
Regionale ondersteuning
Tegenwoordig zijn er veel fabrikanten van natuurlijke cosmeticamerken die Shea-Belt-vrouwencoöperaties ondersteunen. Een van hen is Farfalla. Het Zwitserse bedrijf ondersteunt coöperaties in Burkina Faso. Een deel van het inkomen van Farfalla is schenken om de levensomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren. Projecten zoals de constructie van putten of graanmolens worden ondersteund.
Maak jezelf een lippenbalsem
Karitéboter is waardevol voor iedereen die waarde hecht aan zelfgemaakte natuurlijke cosmetica. De geurloze, harde olie is bij uitstek geschikt als basis voor verschillende zalven en conditioners voor een gebarsten en droge huid.
In de winter worden de lippen blootgesteld aan ongunstige omstandigheden. Hier is belangrijke tijdige ondersteuning. We zullen u een recept aanbieden voor een regenererende lippenbalsem. Het is heel eenvoudig.
ingrediënten
7 g Sheaboter 3 g jojoba 2 gram duindoornolie 1 druppel etherische olie pepermunt (10%) Voorbereiding
Doe de jojoba-olie in een glas en verwarm het in een waterbad. Voeg nu sheaboter toe en laat het smelten. Opmerking: wees niet te heet. Verwijder indien nodig de beker uit het water en roer regelmatig. Als alles goed gemengd is, laat het dan even afkoelen. Voeg nu duindoornolie en een druppel essentiële muntolie toe. Roer goed. Giet het mengsel vervolgens in een glazen pot met crèmes en laat afkoelen.
PRODUCTEN MET KOKOS:

All in one coconut cream

All in one coconut cream

Coconut milk cleanser

Coconut milk cleanser

Natural deo

Natural deo


Geef een reactie

Vaste lage verzendkosten 3.95€ in Nederland Sluiten

X