Hoe zorg je voor de gevoelige huid rond de ogen

Ongeacht het soort huid dat u heeft, kunt u vermoeden dat het gebied rond de ogen gevoelig is. Dit komt door het feit dat de huid in dit gebied dunner is en veel bloedvaten heeft. Dit gebied is gevoelig voor verkleuring en roodheid als gevolg van factoren zoals vermoeidheid, gebrek aan hydratatie en onjuiste huidverzorging.

Wat zijn de redenen voor de gevoelige huid rond de ogen?

De meeste mensen met een gevoelige huid zijn genetisch voorbestemd om het te hebben. Echter, als het gaat om het gebied rond de ogen, heeft iedereen een gevoelige huid. Zelfs mensen met een vette huid.

Er zijn verschillende soorten gevoelige huid. De gemeenschappelijke noemer onder deze huidaandoeningen is ontsteking. De meeste mensen hebben minstens één van de responsieve huidreacties die we je zullen voorstellen

Wat zijn de soorten reacties in de gevoelige huid?

Een gevoelige huid treft veel mensen, maar niet alle hebben dezelfde symptomen. Gevoelige huidreacties zijn allergie, rosacea en acne. Ze kunnen iedereen beïnvloeden, ongeacht het type huid dat ze hebben. Misschien is acne de meest voorkomende bij deze soorten. Het wordt veroorzaakt door een vette huid als gevolg van hormonale veranderingen (bijvoorbeeld tijdens de puberteit) of als uw huid vettig is. Overmatige talg van de huid of het gebruik van bepaalde producten verstopt de poriën en veroorzaakt acne en mee-eters. Allergieën, ook wel bekend als contact dermatitis, meestal veroorzaakt door voedsel of bepaalde chemische stoffen en producten die geen invloed hebben op een goede huid. Enkele van de symptomen zijn huiduitslag, wallen en tranen. De roodheid van wangen en gezicht kan een teken zijn van rosacea.

Waarom zouden vrouwen bijzondere aandacht moeten schenken aan de gevoelige huid rondom de ogen?

Iedereen moet het gebied rond de ogen zorgvuldig behandelen, vooral vrouwen. Sommige make-upproducten kunnen irritatie veroorzaken. Bovendien, overmatig wrijven van de huid rond de ogen bij het opzetten of verwijderen van make-up kan verlies van elasticiteit en rimpels veroorzaken op dit gebied. Schadelijke UV-stralen beschadigen ook de huid.

Hoe zorg je voor de gevoelige huid rond de ogen?

Het is altijd goed om al op jonge leeftijd voor de huid rond de ogen te zorgen. Bij irritatie, vermijd wrijven in de ogen. Als u een symptoom van een gevoelige huid opmerkt, kunt u het beste een oplossing vinden om irritatie tot een minimum te beperken.

Tijdens de zomer te beperken blootstelling aan de zon en het gebruik oogcrème twee keer per dag – ’s ochtends en’ s avonds, om ervoor te zorgen dat hij een zonbeschermingsfactor. In de winter, hydrateren grondig droogte problemen voor de huid kan veroorzaken, vooral rond de ogen.

Het is altijd goed om producten te gebruiken met natuurlijke en biologische ingrediënten. Als je acne, kiest oogcrème met salicylzuur, benzoylperoxide, en het is antibacterieel. Rosacea of ​​allergieën, die te gebruiken zijn en die ontstekingen voorkomen oculaire crèmes die zure bestanddelen zoals vitamine C.

PASSENDE PRODUCTEN:

Pepetide eye cream

Pepetide eye cream

The eye smoother

The eye smoother

BioLift eye and face lotion

BioLift eye and face lotion


Geef een reactie

Vaste lage verzendkosten 3.95€ in Nederland Sluiten

X