Callendula de sleutel voor gevoelige huid

Gebruik van calendula voor huidbereik van schoonheid tot eerste hulp. Calendula groeit met de zon – dat wil zeggen, het heeft een lang groeiseizoen als het wordt gestart vanuit zaad en zal klaar zijn om te oogsten in de late zomer of vroege herfst, als de zon begint te verminderen. Calendula wordt overal in gebruikt, van lippenbalsems, tincturen, wondspoelen en oliën.

Deze affiniteit voor de zon laat ons zien dat calendula bepaalde kwaliteiten belichaamt. Het straalt licht en warmte uit waar het nodig is. Energetisch is het warm en zowel droog als vochtinbrengend (neutraal wat betreft vocht). Daarom heeft calendula een speciale toepassing voor gezwollen, warm, pijnlijk en met pus gevuld weefsel.

Over het algemeen worden de bloemen aanbevolen voor gebruik, hoewel ik ook geneeskrachtige eigenschappen in de bladeren heb ervaren. Als je calendula kunt laten groeien, onderzoek dan de bladeren. Ze zijn harsachtig en bijna plakkerig van structuur en hebben een sterk aroma, wat aangeeft dat ze waardevolle medicijnen bevatten.

Calendula is veilig voor kinderen en dieren. Het is heerlijk zachtaardig en krachtig. Als ik te maken heb met een huidprobleem, is calendula een van mijn kruiden.

Droge huid

Calendula is een verzachtend middel en kan helpen de droge huid te hydrateren. Het bevat ook carotenoïden die de huid voeden.

Littekens en spataderen

Een calendula-was wordt gebruikt voor het genezen van littekens, draadaders en verzachtende spataderen. Thread aderen zijn kleine, gebroken aderen in het gezicht.

Om een ​​wasbeurt te maken: steile bladeren in water gedurende 20 minuten tot 3 uur. Stam. Dep op het gezicht, blijf gedurende ten minste 20 minuten en was voorzichtig af.

Een alternatief voor dit (en mogelijk gemakkelijker en aangenamere manier) is om een ​​sterke thee van 1 eetlepel per kop water te maken, te zeven en de thee in een bad te doen. Geniet minimaal 20 tot 30 minuten van het bad.

Calendula als antiseptisch

Het heeft antiseptische, antibacteriële en antivirale eigenschappen, waardoor het nuttig is voor zalven en balsems voor snijwonden, wonden en voor helende piercings. Alle andere snijwonden, hangnagels, doorligwonden, geïrriteerde huiduitslag zullen baat hebben bij het gebruik van Calendula.

Preventie van dermatitis

Van calendula is aangetoond dat het werkt bij de preventie van acute dermatitis bij patiënten die postoperatieve bestraling ondergaan voor borstkanker. Gebruik voor een bescherming tegen invloeden van buitenaf een calendulazalf vóór en na de stress. Gebruik het gebruik van  calendula voor de huid  door je eigen zalf te maken.

Wondgenezing activiteit van Calendula voor de huid

Misschien is de meest voorkomende en therapeutische toepassing van calendula voor de huid voor het genezen van wonden. Het wordt gebruikt voor zowel nieuwe als oude wonden, is veilig voor slijmvliezen en heeft een geweldige staat van dienst.

Het gebruik van calendula verhoogt zowel de wondsluiting (zeer belangrijk bij wondgenezing) als het eiwitmetabolisme (vormt een nieuwe huid). Voor helende wonden wordt een dagelijkse toepassing van calendula-extract of calendula-crème gebruikt.

Voor langzaam genezende wonden en amputatiestompen, toonde één onderzoek aan dat wondgranulatie binnen enkele dagen na aanvang van de behandeling en secundaire huid binnen 10 tot 14 dagen verscheen. Het gebruik van calendula zalf verminderde ook het ongemak tijdens verbandwissels. Voor langzaam genezende wonden, breng calendula-zalf tweemaal daags aan.

Calendula versnelt celproliferatie die genezing versnelt. Het houdt ook wonden van verharding en vorming van littekens. Het zou gunstig zijn om te gebruiken voor het genezen van het perineum na de bevalling.

Het helpt bij het genezen van brandwonden (waaronder zonnebrand), blauwe plekken en ontstekingsziekten van de huid.


Geef een reactie

Vaste lage verzendkosten 3.95€ in Nederland Sluiten

X