Antioxidanten – hoe belangrijk zijn ze voor je huid

Antioxidanten zijn krachtige stoffen die helpen om ontstekingsbevattende stoffen in het lichaam te bestrijden die bekend staan ​​als vrije radicalen. Vrije radicalen worden uitgestoten wanneer uw lichaam voedsel afbreekt of inneemt wanneer uw lichaam wordt blootgesteld aan schadelijke irriterende stoffen, zoals sigarettenrook, vervuiling of straling. Antioxidanten zoals vitamine C, vitamine A of beta-caroteen kunnen op de huid worden aangebracht om schade door vrije radicalen te verminderen.

Verhoogde collageenproductie

Wanneer vrije radicalen het lichaam beschadigen, breken ze met name collageeneiwitten in het lichaam af. Collageen is verantwoordelijk voor het helpen handhaven van de elasticiteit en kracht van de huid en het helpen om er soepeler en jonger uit te zien. Door een antioxidantcrème toe te passen die in de huidlagen van de huid kan sijpelen, kunnen de antioxidanten de vrije radicalen neutraliseren en de productie van collageen voortzetten.

Geminimaliseerde fijne lijntjes en rimpels

Rimpels en fijne lijntjes vormen een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces. Ze komen voor als de productie van collageen en elastisch traag verloopt en de zwaartekracht begint meer effect te krijgen op de gezichtshuid, waardoor deze gaat zakken. Vrije radicalen, zoals overmatige blootstelling aan de zon, kunnen de natuurlijke effecten van veroudering versnellen. Om deze reden kunnen antioxidanten die worden aangetroffen in huidverzorgingsproducten, helpen af ​​te schermen tegen de effecten van vrije radicalen, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. Antioxidanten kunnen schade die niet optreedt als gevolg van vrije radicalen op de huid niet terugdraaien.

Verminderde ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken, in de medische wereld bekend als ‘solar lentigines’, zijn ongevaarlijke bruine, grijze of zwart gekleurde vlekken die op de huid verschijnen. Deze vlekken komen voor wanneer blootstelling aan de zon melanine versnelt – een huidpigment – in het lichaam. Na verloop van tijd wordt deze melanine meer samengeklonterd, wat resulteert in ouderdomsvlekken. Antioxidanten in huidverzorgingsproducten, met name vitamine C, hebben bewezen voordelen te bieden op het gebied van het verminderen van de melaninepigmentatie op de ouderdomsvlek. Dit kan het uiterlijk van het ouderdomsvlek lichter of gedeeltelijk verlichten, waardoor het uiterlijk van de huid verbetert.

Verminderde acne

Vitamine A is een krachtige antioxidant. Wanneer het op de huid wordt aangebracht, staat het bekend als een retinoïde; merknamen hiervan zijn Retin A. Vitamine A wordt op de huid aangebracht en dringt diep in de poriën door, om de keratinepluggen, een van de belangrijkste oorzaken van acne-pukkels en mee-eters, te verwijderen, aldus DERMADoctor.com. Omdat degenen met acne ook de neiging hebben om overtollige hoeveelheden olie te produceren, helpt vitamine A ook om het algemene niveau van olie in de poriën te verminderen, omdat de poriën meer open zijn om olie te laten circuleren. In combinatie met een huidverzorgingsprogramma van hoge kwaliteit kan de toepassing van de actuele antioxidant vitamine A acne verminderen.

Vitamine E
Vitamine E (tocoferol) is een antioxidant die in de huid aanwezig is en wordt aangetroffen in verschillende voedingsmiddelen, zoals groenten, zaden en vlees.  Het helpt de huid er jonger uit te zien door de collageenproductie te stimuleren en op zijn beurt fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken te verminderen.

In tegenstelling tot andere vitaminen, verkrijgt de huid meer van zijn voordelen van vitamine E beter door actuele behandelingen dan door mondelinge supplementen. Vitamine E is beschikbaar in twee vormen: alfa-tocoferol (op alcoholbasis) en alfa-tocoferolacetaat. Dit laatste dringt niet zo gemakkelijk door de huid, dus zorg ervoor dat je de etiketten goed leest om maximaal profijt te hebben van de vitamine E.

Groene thee
Groene thee is een van de helden van het nieuwe tijdperk geworden – een behulpzame bondgenoot in het voorkomen van alles van hartkwalen en kanker tot huidveroudering en gewichtstoename. Het volledige scala van dopvruchtbaten kan tientallen jaren duren om te definiëren, maar onderzoek naar de invloed ervan op de menselijke huid is redelijk goed ontwikkeld. De geheime ingrediënten zijn chemicaliën die catechinen worden genoemd. Dit zijn antioxidanten die celbeschadiging op de huid kunnen veroorzaken en rimpels, vlekken of andere onzuiverheden kunnen herstellen. Wanneer groene thee wordt aangebracht op de huid, kan deze schade aan de zon verminderen door de ontsteking te verminderen en de vrije radicalen aan te pakken. (Het blokkeert geen UV-stralen.) Bij het kiezen van een thee is het nuttig om te weten dat groene thee meer dan vijf keer zoveel catechinen bevat als zwarte thee.

Resveratrol
De antioxidant resveratrol is een verbinding die veel voorkomt in onder andere druiven, noten, fruit en rode wijn. Afzonderlijke onderzoeken hebben aangetoond dat resveratrol, wanneer plaatselijk aangebracht, beschermt tegen UVB-gemedieerde huidbeschadiging en UVB-gemedieerde oxidatieve stress remt

Grape seed wordt gewonnen uit vitis vinifera en is rijk aan proanthocyanidines, die tot de flavonoïde familie behoren. Proanthocyanidinen zijn krachtige antioxidanten met sterke activiteiten om vrije radicalen af ​​te vangen. Van druivenpitextract is aangetoond dat het een nog sterkere aanwas van vrije radicalen is dan vitamine C en E

Niacinamide
Niacinamide (vitamine B3) is een krachtige antioxidant waarvan is aangetoond dat deze ontstekingsremmende en depigmenterende eigenschappen vertoont. Het heeft ook aangetoond dat het de textuur en de toon van de huid verbetert, en fijne lijntjes, rimpels en hyperpigmentatie vermindert

Vitamine C
Vitamine C (L-ascorbinezuur) is een essentiële voedingsstof die alleen kan komen van de gezonde groenten en fruit die deze bevatten. Vitamine C wordt meestal aangeprezen vanwege zijn kracht tegen koude, maar het wordt ook bestudeerd vanwege de invloed ervan op het voorkomen en omkeren van de ouder wordende huid.

VITAMINE A

Leuk feit: Vitamine A is eigenlijk hetzelfde als retinol, of, eerder, retinol is gewoon geconcentreerde vitamine A. En als je nog steeds niet weet waarom iedereen er geobsedeerd door is, hier is de Sparknotes-versie: Retinol maakt fijne lijntjes gladder , vult rimpels in, verzacht builen en ruwe plekken, verheldert de huid, vervaagt littekens en donkere vlekken en vermindert drastisch acne (zelfs hormonale cystic acne).


2 thoughts on “Antioxidanten – hoe belangrijk zijn ze voor je huid

  1. :

    Hallo
    Ik wou vragen of je een product met reveratrol heeft? Ik heb gehoord dat dit een van de beste antioxidanten is

    1. :

      Hallo Katia, Zeker is Resveratrol uitstekend ant-oxidant en ik heb een product met deze ingrediënten. Dit is BioLift face and eye lotion

Geef een reactie

Vaste lage verzendkosten 3.95€ in Nederland Sluiten

X